Ce sunt aperitivele dulci?
Aperitivele dulci sunt un tip de fel de mâncare mic servit înainte de felul principal. Ele pot fi sărate sau dulci și, de obicei, variază în mărime de la bucăți de dimensiuni mici la porții mai substanțiale. Aperitivele dulci sunt adesea servite ca parte a unei mese, dar sunt populare și ca gustări sau deserturi. Rețetele populare includ mini tarte cu fructe, cupcakes și mini plăcinte. Sunt perfecte pentru a adăuga un pic de dulceață oricărui prânz sau cină și pot fi făcute cu ușurință din timp pentru comoditate. Aperitivele dulci sunt, de asemenea, grozave pentru divertisment, deoarece pot fi făcute în vrac și servite rapid și ușor oaspeților.
Rețete clasice pentru aperitive dulci
Una dintre cele mai ușoare modalități de a adăuga puțină dulceață prânzului de acasă este cu rețete clasice, cum ar fi crepe, tarte și produse de patiserie. Aceste rețete pot fi făcute din timp și servite ca o gustare ușoară sau acompaniament la alte feluri de mâncare. Puteți umple crepurile cu brânză dulce, dulceață de fructe sau chiar nutella pentru un răsfăț îngăduitor.
Sau puteți face o tartă cu crustă de șarvetă și o umpleți cu lemon curd sau un compot de fructe de pădure pentru o aromă tartă și acidulată. Și nu uitați de produse de patiserie! De la cornuri cu fulgi până la pufuri aerisite, aceste deserturi clasice vă vor satisface cu siguranță pofta de dulce fără a fi prea grele. În plus, sunt ușor de făcut din timp, așa că le poți pune în cuptor când este timpul să mănânci!